Як правильно змивати макіяж: топ найкращих засобів

Нерівномірний тон шкіри, горбки, запалення – це не страшний сон, а наслідки неправильного демакіяжу. Якщо ти думаєш, що вмивання пінкою або міцелярною водою достатньо, щоб видалити всі сліди косметики, пилу, поту та інших забруднень, що накопичилися в порах за день, то ти помиляєшся! Як правильно змивати макіяж, і які засоби для цього краще використовувати читай у нашій статті.

Як правильно змивати макіяж: топ найкращих засобів

Двоетапне очищення

Змивати макіяж з обличчя правильно не разовою процедурою, а в два етапи. Для цього тобі знадобиться пара косметичних засобів: перше – яке розчинить забруднення, друге – яке змиє їх. Якщо ти пропустиш хоча б один із етапів, шкіра не буде очищена на 100%. І це загрожує неприємними проблемами, як-от акне, запалення, чорні крапки тощо.

Етап 1-й: чим видалити косметику

Для безпосереднього видалення косметики можна використовувати будь-який жирний засіб, залежно від особистих переваг. Це може бути молочко, крем, гідрофільна олія, будь-яка косметична олія, бальзам або міцелярна вода.

На цьому етапі демакіяжу препарат збирає залишки декоративної косметики, шкірного сала, пил і забруднення. Крім того, жирні продукти пом’якшують шкіру та надають антистрес-ефект.

Як правильно змивати макіяж: топ найкращих засобів

Етап 2-й: засоби для очищення

Після видалення косметики потрібно вмитися та очистити шкіру від залишків забруднень. Для цього у твоїй косметичці має бути пінка/гель/мус чи будь-який інший улюблений продукт для вмивання.

Як працює засіб? Воно змиває зі шкіри те, що не видалено на першому етапі. У результаті твоя шкіра повністю звільняється від макіяжу та «вільно дихає».

Якщо у тебе загострилося акне, то змивати макіяж слід за тією ж схемою, лише уникаючи відкритих запалень. Обходь їх стороною, витираючи ватним диском лише нетравмовані ділянки. А про те, як доглядати проблемну шкіру, щоб уникнути активної фази акне.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *