Як виробити навичку долати перешкоди у собаки

Вміння долати перешкоди буде корисним усім середнім і великим собакам, а тваринам службових порід така навичка просто необхідна. Особливо якщо планується їхня робота у розшуковій службі чи пошуково-рятувальній команді. І навчати собак цій навичці потрібно правильно.

Тренування з юного віку

Приступати до навчання вихованців подолання перешкод необхідно ще щенячому віці. Адже такі тренування не тільки розвивають тіло тварин, а й роблять їх розумнішими, догадливішими та кмітливішими. А ще подібні заняття навчають собак швидкого самостійного ухвалення рішень у будь-яких незвичних ситуаціях.

Тренування з бар’єром зміцнюють лапи молодих вихованців, які мають бути сильними. Адже потужні кінцівки роблять тварину міцною і витривалою. А якщо собака належить до службової чи робочої породи, такі заняття для неї є обов’язковими.

Як виробити навичку долати перешкоди у собаки

Вибір бар’єру

Тренування потрібно проводити із спеціальним бар’єром. Його вибір буде зумовлений віком тварини та рівнем її фізичного розвитку та підготовки. Кінологи помітили цікаву особливість: чим більший пес, тим довше він звикає до фізичних вправ.

Собакам віком від 9 місяців підходять бар’єри заввишки 1,5 м. Молодшим вихованцям варто вибрати більшу перешкоду нижче. Так, висота бар’єру для цуценя до 7 місяців не повинна перевищувати зростання тварини.

Правильний підхід до навчання

Щоб тренування виявилися дієвими, дресирувати собаку слід регулярно та послідовно. Важливо бути готовим до того, що не все виходитиме одразу. Цуценя може виявляти впертість і непослух.

Однак за жодних обставин не можна злитися на вихованця і карати його фізично. Якщо виявити достатньо терпіння та наполегливості, все обов’язково вийде. А систематичність занять та вірний підхід до процесу навчання зроблять його по-справжньому ефективним.

Як виробити навичку долати перешкоди у собаки

Відмінно, якщо до початку тренувань щодо подолання перешкод буде гарна погода. Важливо, щоб земля та бар’єр були сухими. Це убереже вихованця від травм та дозволить уникнути формування у тварини негативних асоціацій, пов’язаних із заняттями.

На час тренування з перешкодами необхідно знімати з собаки суворий нашийник або зашморг, інакше можливе травмування чотирилапого друга. Правила безпеки в період дресирування з бар’єрами повинні суворо дотримуватися і тварин, і його власників.

І головне: не варто забувати, що навчання немислиме без контакту зі своїм вихованцем. Заняття повинні бути різноманітними та привабливими для тварини, а в основі хорошої дресури завжди лежать взаємна повага та довіра між собакою та її власником.

One thought on “Як виробити навичку долати перешкоди у собаки

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *