Заготовки на зиму. Як правильно заморожувати ягоди

Ви знали, що у замороженій смородині, вітаміну С більше в рази, ніж у свіжій? Дивно, але ж факт! Заготовити ягоду на зиму зручно та швидко за допомогою заморозки. Адже холод – це натуральний консервант. А ще заморожені ягоди та фрукти максимально зберігають свою користь, адже не піддаються термічній обробці. Як правильно заморожувати ягоди, читайте у нашому матеріалі.

  1. Переберіть ягоду

Після збирання або купівлі ягоди обов’язково переберіть її. Важливо відокремити цілісні плоди від перестиглих та зіпсованих. Інакше ви можете зіпсувати заготовки, якщо ягода дасть сік або піде пліснява.

Заготовки на зиму. Як правильно заморожувати ягоду

  1. Промийте у холодній воді

Мийте ягоди у дуже холодній воді, оскільки гаряча може вплинути на текст та аромат. Сушіть плоди природним чином: обережно розкладіть їх в один шар на таці, обкладеному паперовими рушниками. Зверху промокніть іншим сухим паперовим рушником і дайте просохнути.

  1. Обережно поводьтеся з ягодою

Ожину, малину, смородину, обліпиху та чорницю не промивайте проточною водою, тому що її сильний натиск може їх пошкодити. Краще помістіть ягоди в друшляк і опустіть у ємність із холодною водою. Обережно поводьте друшляком у воді, потім злийте воду.

  1. Забезпечте герметичність упаковки

Ягоди для заморозки розкладіть за спеціальними харчовими контейнерами або зип-пакетами. А щоб ягоди не вбрали в морозилці сторонні запахи, закривайте їх герметично і перевірте.

Заготовки на зиму. Як правильно заморожувати ягоду

5.Виберіть правильний спосіб заморожування

Кожному продукту потрібний свій спосіб заморожування. Можна скористатися різними методами:

  • міксами та окремо;
  • у вигляді пюре;
  • порізані шматочками чи м’яті;
  • з цукром, сиропом чи без.

Наприклад, полуниця значно втрачає свої смакові властивості при заморожуванні, стає менш солодкою. Тому її краще заморожувати як пюре.

  1. Підписуйте всі ємності із заморожуванням

Щоб швидко знаходити необхідні продукти та не прострочити їх зберігання, підписуйте всі ємності із замороженими плодами. Вкажіть назву ягід, дату заморозки та вагу.

Заготовки на зиму. Як правильно заморожувати ягоду

  1. Дотримуйтесь термінів зберігання

Заморожені ягоди можна зберігати в морозилці до 12 місяців при -18°C. Якщо температура вища, то бажано не зберігати заготівлі довше за 4 місяці.

  1. Правильно розморожуйте

Розморожувати ягоди потрібно поступово, бажано в холодильнику, можна і за кімнатної температури. Але в жодному разі – у мікрохвильовій печі!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *