Недооцінені місця квартири, які можна використовувати під зберігання

Порядок, комфорт та затишок у будинку багато в чому визначається тим, чи все знаходиться на своїх місцях. Але річ у тому, що коли вільного простору замало, виділити зони для зберігання речей дуже складно. Але це лише на перший погляд. Адже іноді ми просто не здогадуємося, як можна використовувати той чи інший шматочок кімнати. Пропонуємо ознайомитись з 8 оригінальними способами зберігання речей, які нам надав сайт https://uchis.com.ua/!

Над дверима

Ще одна зона, про яку можна навіть не здогадатися, проживши у квартирі не один рік – це закуток над дверима. Адже він може бути непоганим плацдармом для речей. Головне грамотно спорудити полицю. Вона може бути невеликою, завширшки дверей або ж розтягнутися на всю довжину кімнати.

Недооцінені місця квартири, які можна використовувати під зберігання

Верх шафи

Якщо ви заздалегідь не здогадалися і не встановили шафу під саму стелю, виправляйте свій недогляд простим способом. Плетені кошики необхідного розміру добре стануть в нішу, і будуть служити додатковим місцем для зберігання різних предметів. За бажання можна використовувати кофри з іншого матеріалу: картону, тканини, пластику. Зберігають там речі, які потрібні не так часто через незручність розташування.

Двері шафи

Ще одне містечко, яке здатне зібрати на собі безліч дрібних дрібниць. Головне оснастити двері гачками чи невеликими органайзерами.

Меблі

При нестачі площ, обов’язково зверніть увагу на розставлені в кімнаті меблі, може одна стінка шафи або тумби порожні, тоді терміново використовуємо її собі на благо. Ось тільки бажано цей прийом здійснювати на тих частинах меблів, які не відкриваються при вході в кімнату. До того ж підвісні системи зберігання повинні містити якісь легкі і невеликі предмети.

Під ліжком

Нерідко місце під ліжком незаслужено забувають. Але якщо там немає спеціальних вбудованих відділів, то це зовсім не проблема. Адже є коробки, чохли, ящики на колесах, у які можна прибрати предмети та заховати їх під спальне місце. Часто в такий спосіб можна значно розвантажити шафу, наприклад, прибравши сезонне взуття.

Якщо спеціальні системи зберігання не придбані, їх роль запросто можуть зіграти звичайні коробки з-під взуття. Щоб їх було зручніше виймати, контейнери зв’язують стяжками, щоб вони йшли один за одним, як паровозик.

Недооцінені місця квартири, які можна використовувати під зберігання

За дверима

Вузький стелаж за дверима або пристінні полиці – чудова задумка, яку потрібно негайно втілювати. У результаті й речі можна прибрати, і в принципі ніхто за дверима нічого не бачить. Для тих, хто не хоче робити і збирати шафки, є інший вихід. Повісити на задню частину дверей довгий, але вузький органайзер.

Біля вікна

Як правило, тут намагаються нічого не споруджувати, щоб природне світло проходило до кімнати. Але якщо подумати, вікно може стати не місцем для зберігання речей, а самостійною робочою зоною. Підсуньте до вікна стіл, поставте з боків шафи та вуа ля!

Меблі, приховані резерви

Нерідко дизайнери все частіше вигадують функціональні меблі. Диван з ящиком, пуф з верхом, що відкидається, журнальний столик з виїмкою. Ці місця вже створені для того, щоб їх використовували за призначенням та складали в них усяку всячину.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *